Hakkında
1986 yılında doğdu. 2003-2007 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışı bursunu kazanarak Sakarya Üniversitesi adına Amerika’ya gitti. 2009-2014 yılları arasında doktora eğitimini Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde tamamladı. Lisans üstü eğitimi süresince Wisconsin Süt Araştırma Merkezi (Wisconsin CDR) ile ortak yürütülen çalışmalarda peynirlerde yağ ve tuz azaltılmasına yönelik araştırmalar yaptı. 2014 yılının Aralık ayında Sakarya Üniversitesi’ne araştıma görevlisi olarak atandı. Uzmanlık alanı süt ürünleri teknolojileri, gıda tekstür ve reolojisi, ısıl olmayan proses teknolojileri ile süt ürünlerinin tekstürel modifikasyonu (Ör: membran filtrasyon, yüksek basınç uygulamaları) ve süt ürünlerinin duyusal analizidir.
İletişim
ozturkm@sakarya.edu.tr(+90) 264 295 3859
Sosyal Hesaplar